Ljud, hörlurar och headset

Det finns många olika typer av hörlurar och det är viktigt att man väljer rätt när man bar bestämt sig för att köpa ett par för att man ska få en maximal upplevelse. Olika hörlurar används till olika saker och även om detta ofta går att kombinera är det sällan väldigt bekvämt att ha med sig ett par gaminghörlurar när man tycker om att lyssna på musik på bussen, då vill man istället ha ett par hörlurar som är lätta att ha med sig och som dessutom ger ett bra ljud. Bestäm dig för vilken typ av hörlurar du har behov av innan dess att du köper tillbehör till mobil för att få ut det mesta av hörlurarna.

In-ear hörlurar

Detta är hörlurar som du har i öronen, de har en mycket låg vikt och tar en väldigt liten plats. Du kopplar ihop dem med din mobiltelefon eller surfplatta eller annan önskad enhet. Dessa är mycket lämpliga att ha med sig när man reser, eller vill lyssna på musik på bussen. Vid fysisk träning är det viktigt att de sitter bra i öronen för att de ska sitta på plats. Det finns även snäckor som har ett extra stöd som placeras runt öronen för att de ska sitta på plats hela tiden.

On-ear hörlurar

Detta är hörlurar som sitter utanpå dina öron och inte i dem. De placerar med hjälp av ett band över ditt huvud för att sitta på plats. Bandet är ofta i plast, gummi eller metall beroende på typen av hörlurar. Även dessa behöver ofta connectas med hjälp av en sladd även om det finns många versioner av dessa som är helt trådlösa. De kommer inte att täcka dina öron helt då de är något mindre än heltäckande hörlurar. Därför är dessa fortfarande smidiga att ha med sig.

Around-ear hörlurar

Dessa är hörlurar som täcker dina öron helt, i gengäld ger de dig det bästa ljudet då de har möjlighet att reducera brus och ta bort störningar. Dessutom sitter de ofta mycket bekvämt. Även dessa finns i trådlös form. De väger ofta något mer och tar lite mer plats. Om du vill ha en riktig ljudupplevelse är dessa dock det bästa alternativ.

Headset

Alla typer av hörlurar kan komma med en mikrofon som du kan tala i, ett headset är dock speciellt anpassat för att du ska kunna höra både ljud och producera ljud tydligt. Dessa är passande när man spelar datorspel eller arbetar vid en dator och behöver kommunicera med andra. Det är även passande om man till exempel kör bil då du får båda händerna fria.

Det finns många typer av hörlurar som kan kosta mellan några tior upp till flera hundra kronor. Välj rätt för bäst upplevelse.

dotmag