Podcasts

Att lyssna på podcasts kan vara ett trevligt sällskap. För många är det en trygghet att lyssna på någons prat i öronen eller i bakgrunden. Det finns massor av olika podcasts att lyssna på och i den här artikeln går vi igenom några av Sveriges största och mest uppskattade podcasts som kan vara värda en lyssning.

Samhällspoddar

En av de mest populära kategorierna för podcasts är samhällspoddar. I samhällspoddar får man oftast lyssna på två, eller flera personer som känner varandra och tar upp anekdoter från deras liv och ibland diskuterar de heta ämnen. Här är några av Sveriges största samhällspodcasts:

Skäringer & Mannheimer

Mia Skäringer och Anna Mannheimer är personerna bakom Skäringer & Mannheimer podcast där de med humor pratar om deras liv och diskuterar aktuella ämnen.

Fredagspodden

Varje fredag sedan ett antal år tillbaka släpper systrarna och kollegorna Hannah Widell och Amanda Schulman ett avsnitt av deras podcast där de pratar om det senaste som hänt i livet och världen.

Raseriet

Ammie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby pratar om ämnen som berör populärkultur, relation och rasism i podcasten raseriet.

Ursäkta

En snabbt växande podcast är podcasten ursäkta där vännerna Johanna Nordström och Edvin Törnblom pratar om det senaste.

Creepypodden

Den podcast som sticker ut mest inom kategorin samhälle är creepypodden. I creepypodden får vi höra uppläsningar av spökhistorier som är hittade på nätet.

Kriminalpoddar

En annan populär genre inom podcasts är krimpoddar. Det dessa poddar har gemensamt är att de berättar om ett eller flera brott i deras avsnitt.

P3 dokumentär

P3 dokumentär är en av p3s mest lyssnade podcasts. De berättar om några av vår tids största händelser inom kriminalgenren.

Rättegångspodden

En annan populär podcast är rättegångspodden. I denna podcast fördjupar de sig i uppmärksammade brott och går igenom rättegångarna som varit i samband med brotten.

Sport

Det finns podcasts för nästan alla intressen. Ett av dom är sport och här kommer några exempel på populära poddar som berör ämnet sport på olika sätt:

Allsvenskan enligt Jonas och Irma

I samband med att allsvenskan dragit igång har experterna Jonas och Irma startat en podd där de pratar och diskuterar allt som har med allsvenskan att göra samtidigt som lyssnarna får en överblick på vad som händer i allsvenskan.

Äkta hela vägen

Martin Mutumba berättar sin historia i podcasten äkta hela vägen.

Något i hästväg

Om du inte gillar fotboll men hästar är något som intresserar dig kan podcasten något i hästväg vara podcasten för dig. I något i hästväg pratar Vanessa Falk och Nina Rademaekers om allt som har med hästar att göra.

Lärorika poddar

Sist men inte minst har vi de podcasts för dig som vill lära dig något nytt.

P3 historia

I P3 historia får du i varje avsnitt veta mer om några av Sveriges och världens mest kända personer genom historien.

Knowledge is podd

För varje avsnitt tar doktor Emma Frans ett ämne som kommer att utöka din kunskapsbank.

Dumma människor

I podcasten dumma människor går Lina Thomsgård och Björn Hedensjö igenom forskningen bakom mänskliga beteenden.

dotmag