Att kombinera ljud och sällskapsspel

Vid första tanke så låter kanske ett par bra hörlurar och ett sällskapsspel som en dålig kombination. Det känns kanske lite osocialt att sitta med ett hörlurar när du ska spela spel. Men det behöver det inte vara.

Du kanske har bestämt att du ska ha spelkväll med några kompisar. Du har köpt dig ett nytt roligt sällskapsspel från nätet och dina kompisar kommer vilken minut som helst. Du kanske börjar plocka fram spelet, häller upp lite chips i några skålar, plockar fram glas och sedan startar du musiken. Ett humorspel, något gott att dricka och bra musik kan vara början till en otroligt rolig kväll. Musiken behöver inte vara hög utan det räcker att ha det lite i bakgrunden för att se till att det inte blir helt tyst i betänketidsstunderna. I det här scenariot är kanske inte ljudkvalitén det absolut viktigaste och det räcker kanske med något enklare. Men samtidigt så vill du inte ha något som blir skränigt.

I vilken situation kan då hörlurar och headset vara bra i kombination med sällskapsspel? I princip varje mobiltelefon kan ringa videosamtal. Det finns också flera olika program till datorer som låter personer prata med varandra med både ljud och kamera. Om släkt och vänner bor långt bort så kan ni ändå spela spel tillsammans med lite hjälp av tekniken. I många spel behöver man inte sitta med en egen hand eller liknande. Då kan allt spelande ske hemma hos en person och den andra personen säger vad hen vill göra. I sådana här situationer är det bra med hörlurar eller headset. Om din dator har inbyggd mikrofon så räcker det med ett par hörlurar men om den inte har det eller om du vill ha bättre ljudkvalitet så är det en god idé att införskaffa lurar med mikrofon. Det finns många anledningar att ha bra hörlurar, som för din hörsels skull.

Den tredje situationen där ljud och sällskapsspel samarbetar har faktiskt inte med själva spelandet att göra. Om du tänker dig tillbaka till den första situationen vi nämnde som handlade om brädspelskvällen. Om du har köpt dig ett nytt spel varken du eller någon av dina kompisar har spelat förut så måste ni lära er reglerna. Det enklaste sättet att lära sig spelregler är genom att få det förklarat av någon annan och sedan spela samtidigt som det förklaras mer detaljer under speltiden. På speltillverkarnas hemsidor eller på sidor som Youtube kan du hitta videor som förklarar hur spelet går till och kanske spelar några rundor så att du kan se hur det går till tillsammans med förklaringarna. Ta på dig ett par bra hörlurar att ha på bussen och lär dig spelet innan du ens öppnat lådan.

dotmag