Rätt utrustning till hemmakontoret

Driver du eget hemifrån eller har du förmånen att tillåtas jobba från hemmakontoret ett par gånger i veckan? Många känner säkert igen sig med att slänga upp laptopen på frukostbordet och jobba mellan smulor, tallrikar och mjölkpaket. Det är dock allt annat än en optimal lösning när det gäller effektivt och komfortabelt arbete hemifrån. Att rigga utrustning som heatset eller hörlurar går bra från frukostbordet, men hur bekvämt är det egentligen? För att inte tala om ljudet som alltid är bättre i ett stängt kontorsrum.

I den här artikeln ger vi dig tips på hur du installerar ett optimalt hemmakontor, både när det gäller miljö och utrustning. Ta dig tid att läsa igenom våra tips och du är garanterad en mer effektiv arbetstid!

Pris kontra kvalitet

Precis som i de flesta situationer när det gäller investeringar är prislappen en central faktor. Hur mycket har du helt enkelt på fickan till att investera i en anpassad arbetsmiljö hemma? Driver du ditt eget företag är det du själv (företaget) som får stå för kostnaderna. Då gäller det att ha koll på dina siffror eftersom det blir svårt att köpa för mer än du har möjlighet till. Det gäller alltså att även se till lönsamheten med att ha hemmakontor. Hur mycket är det värt att lägga på kontoret?

För dig som använder dig av headset och hörlurar där du talar i telefon med kunder och kollegor är ljudet viktigt. Tipset är att hellre investera i produkter som kostar lite mer, men som fungerar smärtfritt och smidigt.

Även om du idag har stora chanser att hitta riktiga fynd inom elektronik och utrustning finns det alltså oftast en relevans mellan pris och kvalitet. Det finns så klart varumärken som överprisas på grund av sitt “trendiga rykte”, men lite dyrare headset brukar i regel representera något bättre kvalitet. Idag är dessutom “virtuella möten” med headset ett vanligt inslag i arbetsgången hemifrån. Ett snyggt headset känns betydligt mer professionellt, vilket också spelar in när du till exempel förhandlar med kunder via nätet och skärmen.

Är du anställd av ett företag kan eventuellt vissa inköp till ditt hemmakontor betalas av din arbetsgivare. Det är dock inte en självklarhet då många företag ändå ser anställdas möjlighet till att jobba hemifrån som en förmån. Något som kan innebära att du får stå för eventuella kontorsinvesteringar på egen hand.

dotmag