Att skapa musik hemma

Jag har som jag tidigare nämnt ett starkt intresse för musik och undrar om det finns någon där ute som råkar läsa detta och sitter på grymma tips för utrustning till hemmet? Eftersom jag är student har jag en stram budget, med det innebär inte att jag bara kan tänka mig att köpa det billigaste som finns på marknaden. Men självklart undrar jag om det verkligen är så stor skillnad mellan de dyra och de billiga alternativen, vad säger ni som kan det här?

Vilket är viktigast för snabba resultat?
Jag behöver uppdatera hela min uppsättning av utrustning känner jag egentligen, men som sagt, det krävs pengar för en sådan uppgradering. Så jag funderar nu på vad som kan vara smartast att investera i först. Jag lägger in sång ibland i min musik som jag sjunger själv. Kanske är det då en mikrofon som är det bästa jag kan köpa. Jag tror att jag ska gå till en musikbutik som ligger här i stan och fråga experterna, men sen tänkte jag beställa allt från nätet för att få så billiga priser som möjligt.

Hörlurarna är superviktigt
Jag är ju student och det finns de i min omgivning som inte uppskattar mitt intresse för musik. Så jag har redan skaffat bra hörlurar så att jag inte stör de andra studenterna. Det är verkligen skillnad på ljud och på ljud kan jag meddela. Jag fick ett slags uppvaknande, som att jag aldrig hört musik så nära och i så bra kvalitet någonsin förr. Självklart önskar jag samma upplevelse när och om jag byter ut utrustningen här hemma. Men det är klart, även om jag producerar musik och tycker att det låter bra så måste det ju också gå hem hos den stora publiken om man ska kunna bli något stort. Har ni tips på var man ska sprida musiken för att slå igenom?

dotmag